top of page

Haroun Iqbal

+ Philip Brodzinski en Jonas Van Os 

2.jpeg
JonasxPhil-92.jpg

za 18 november - 20u UITVERKOCHT

€10/13/20

Na zich jaren ondergedompeld te hebben in de meest diverse muziekstijlen, brengt Haroun Iqbal voor het eerst een soloset waarin hij alles samenbrengt waaraan hij de laatste 10 jaar gewerkt heeft.  Hindustaanse raga’s, West-Afrikaanse koramuziek, jazz, soul, klassiek, … Kom en geniet van het intercultureel geluidsweb dat Haroun met veel liefde voor jullie komt weven!

Na zijn studies jazzgitaar en klassieke compositie is Haroun Iqbal nooit gestopt met zich te blijven verdiepen in de meest diverse muziekstijlen. Zo heeft hij een duo met Senegalees griot en koraspeler Bao Sissoko; verdiept hij zich in raga’s onder goedkeurend oog van Pakistaans sarod grootmeester Asad Qizilbash; heeft hij klassieke composities geschreven die al in binnen- en buitenland uitgevoerd zijn geweest door ensembles als het Amstel kwartet en No Piece Of Wood en heeft hij in Jaouad Alloul zijn soulband mogen meespelen tot in de Arenberg. Binnenkort brengt hij met zijn jazzkwartet Iqnovara een debuutalbum uit met zijn eigen composities. In 2024 gaat is Haroun Iqbal ook resident bij DeCentrale om Iqnovara uit te breiden met Asad Qizilbash op sarod en zo indische en jazzmuziek samen te brengen op een manier waarop niemand in hun sterktes moet inboeten.

Philip Brodzinski en Jonas Van Os zijn twee masterstudenten klassieke gitaar aan het conservatorium van Antwerpen. Sinds 2 jaar vormen ze een vast duo en spelen ze regelmatig optredens in en rond Antwerpen. Qua repertoire heeft het duo een sterke voorkeur voor Spaanse en Zuid-Amerikaanse klassieke muziek. Voor hun programma bij Kunstenzoo brengen ze dan ook de volledige Tango Suite van Astor Piazzolla gevolgd door de Prélude & Fuga No. 5 van de Italiaanse componist Castelnuovo- Tedesco. De Tango suite is een fenomenaal werk bestaande uit drie delen dat krachtige dansante passages afwisselt met lyrische en melancholische sferen. De prélude & Fuga No.5 is dan weer een sierlijk en fris werk dat fungeert als kers op de taart van het voorprogramma.

logoA_wit_roze.jpg
bottom of page