top of page

Señor Sinjoor

door Adriaan Lauwers en Emma Wills

Ontwerp zonder titel (1)_edited.jpg
Open Call

za 25 november - 20u

€10/13/20

In 1714 brengt de Spaanse barokgitarist Santiago de Murcia een nieuw boek op de markt. Het is een how-to-boek dat leert hoe je iemand kan begeleiden op gitaar. Hij laat het echter niet drukken op het Iberisch schiereiland maar hier, in Antwerpen. Dat hoorde op dat moment bij de Spaanse of Zuidelijke Nederlanden. Of Santiago zelf ooit in Antwerpen is geweest, daar hebben we het raden naar, maar in later werk van hem vinden we kopieën van stukken die enkel hier bekend waren. Een hommage aan Señor de Murcia (en al wat Spaans is) op bezoek bij de Sinjoren.

Adriaan Lauwers (BE) is professioneel muzikant, gespecialiseerd in oude tokkelinstrumenten. Als solist of ensemblelid speelde hij concerten in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Kroatië, Italië, Luxemburg, Tsjechië en Nederland. Zijn kunde en kennis heeft hij opgedaan bij Rolf Lislevand aan het Conservatoire National Supérieur Musique et Danse de Lyon.

Emma Wills (1998°) is in België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten reeds te horen op verschillende festivals en culturele centra. Ze heeft al heel wat titels op haar naam staan: VOCATIO-Laureaat in 2023 voor haar levensproject De heropleving van vergeten Romantisch gitaarrepertoire op historische instrumenten, Beloftevolle muzikante in 2022 door radiozender Klara in 'De Twintigers' en is ze Ambassadrice voor de historische gitaar aan het Antwerpse Museum Vleeshuis. Wills is gekend als een uitzonderlijk veelzijdige gitariste, niet alleen in haar repertoire en projecten, maar ook in haar instrumentatie – ze beheerst de klassieke gitaar, Renaissance luit, Romantische gitaar en andere historische snaarinstrumenten.

VOORPROGRAMMA T.B.A

logoA_wit_roze.jpg
bottom of page