top of page
Wood Violin

KLASSIEKE GITAAR

Prijs: 300 euro / 10 lessen

Duur: 45 min

Lesmoment: op afspraak (ma, di, do of vr)

Individuele Lessen

Klassieke gitaar
Klassieke gitaartechniek

Techniekuurtje

GROEPSLES - KLASSIEKE GITAAR

Klassieke gitaristen met een basis level tot gevorderd level.

Gericht op volwassenen.


In deze cursus leer je spelen met een ontspannen houding en zo weinig mogelijk ongemak. Vertrekkende vanuit hoe het lichaam gebouwd is, kijken we naar hoe je je armen, handen en vingers beweegt tijdens het spelen. 
Ook bouw je een techniekroutine op, op jouw maat. Je start met basis oefeningen om je snelheid te verhogen, je trefzekerheid bij te werken, je linker- en rechterhand te trainen, en je focus tijdens het spelen te verscherpen.

Tijdens de lessen is er ruimte om problemen die je ondervindt tijdens het spelen van jouw repertoire te bekijken.

PRIJS: 150 euro (10-beurtenkaart)

DUUR: 1u

LESMOMENT: dinsdag 18u - 20u

TAAL: Nederlands / English

max. 6 deelnemers

Screen Shot 2023-02-22 at 17.19.01.png

Geschiedenis & analyse

CURSUS - KLASSIEKE GITAAR

Voor gitaristen met een basiskennis van het noten lezen.

Gericht op volwassenen.

Geschiedenis: je leert over de verschillende componisten en stijlperiodes in de klassieke gitaar muziek, we beluisteren en bespreken samen opnames van de mooiste gitaarmuziek en belangrijke componisten.

Analyse: je leert omgaan met de basis-begrippen uit klassieke muziek: ritme, melodie, harmonie, vormen, tonaliteit, ... Eens je deze basis onder de knie hebt zal je tools meekrijgen om dit te herkennen in je repertoire.

 

Later in de cursus zal je leren over de verschillende texturen in gitaarmuziek; hoe melodie en harmonie samen complexe maar prachtige lagen vormen in je stukken, en hoe je ze kan herkennen. 

Een basiskennis muziektheorie is niet nodig, het kunnen lezen van het notenschrift wel.
Deze cursus is een mix tussen theorie en praktijk, neem je gitaar mee!

PRIJS: 150 euro (5 lessen van 2u)

DUUR: 2u

LESMOMENT: do 19u30 - 21u30

DATA: 05/10, 19/10, 09/11, 23/11, 07/12

TAAL: Nederlands / English

max. 6 deelnemers

Segovia's Silhouette zonder text.png
repertoire en geschiedenis

Jouw leraar

Elise Hermans​

Elise studeerde klassieke gitaar aan het lemmensinstituut, Leuven en in Turku, Finland. Haar specialisatie is 20e eeuwse gitaarmuziek, met als favorieten o.a. Leo Brouwer, Villa-Lobos en Sainz de la Maza. ​ Volwassenen Startende (en gevorderde) volwassenen zijn het hart van de klassieke gitaarleerlingen bij Kunstenzoo. Bij Elise kan je als volwassene terecht voor extra les naast je academie-traject, of voor je volledige gitaar-reis. Elise zoekt met jou een weg door het weidse landschap van de mogelijkheden op de klassieke gitaar; ze leert je verschillende manieren om te oefenen, om muziek te interpreteren en eigen te maken, een speelhouding en techniek te vinden die bij jou past. Je kan langskomen met een specifieke vraag of doel, waar we 10 lessen op werken. Je kan je lespakket ook besteden aan een meer algemene lesinhoud.  ​ Jongeren & kinderen Gedreven, jonge klassieke gitaristen zijn uiteraard ook zeer welkom in mijn klas. Elise werkt geduldig, en met aandacht voor de eigenheid van elk kind. Voor de lessen van start gaan maken we afspraken: Elise legt geen specifieke doelen op, maar bespreekt met elke leerling wat zij willen, en past daar haar expertise op toe. ​ Professionals & conservatoriumstudenten Tijdens je conservatorium studie kan ik je extra steun geven op volgende manieren: - je oefenpatroon onderhouden, en bijschaven waar nodig - grote doelen vs. kleinere doelen bepalen en uitstippelen - je klaarstomen voor een opname (bij Kunstenzoo of elders) - je klaarstomen voor een optreden (bij Kunstenzoo of elders) - het analyseren en begrijpen van je repertoire ​ Note: duo-lessen zijn mogelijk (zie prijzen), en vanaf 3 leerlingen kan je je inschrijven als groep en bijhorend tarief. (info@kunstenzoo.com) ​ Links:  Youtube kanaal Elise Hermans Website Elise Hermans

DSCF7231_edited.jpg
bottom of page